Осъдиха на 5 години затвор дилър на дрога от Добрич

20:20, 30 сеп 15 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пет години затвор и 30 000 лева глоба е осъден Гюрсел Исмаилов, който е обвинен за три престъпления за държане на наркотици с цел разпространение -  метаамфетамин и марихуана, както и за наличие на прекурсори, материали и съоръжения, предназначени за синтез на наркотици.

По оперативна разработка на МВР – Добрич, на 31 юли миналата година при  претърсване на гараж, нает от Гюрсел Исмаилов, както и в дома и автомобила на съпругата му бяха открити дрогата и материалите и съоръженията за синтез на наркотици.

Престъпленията 34-годишният Исмаилов е извършил в изпитателния срок на присъда от 2 години и 11 месеца затвор като участник в организирана престъпна група, също за дрога.

Наблюдаващият делото прокурор от Окръжна прокуратура поиска от състав на Варненския окръжен съд да наложи на наркоразпространителя наказание от 6 години лишаване от свобода при първоначално строг режим и глоба от 40 000 лева.

Днес съдът призна за виновен Гюрсел Исмаилов и му определи да изтърпи най-тежкото от наказанията за извършените от него престъпления – пет години затвор при първоначално строг режим на изтърпяване на наказанието и глоба от 30 000 лева. С присъдата си окръжния съд превежда в изпълнение и наказанието на Исмаилов от 2 год. и 11 месеца, наложено след споразумение по дело на Специализирания наказателен съд, която също ще изтърпява при първоначално строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама