"Музейко" събира Вселената на три етажа (снимки)

20:11, 30 сеп 15 25 1110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Музейко” - най-големият научен център в Източна Европа, в който децата ще се обучават и забавляват, беше официално открит, а от утре отваря врати и за столичани. Само на три етажа „Музейко” е побрал цялата Вселена, като организаторите от фондация „Америка за България” обещават, че там децата ще получат отговори на всичките си въпроси.

Заедно с родителите си те могат да предизвикат земетресение, да накарат вулкан да изригне. Всичко в научния център предизвиква интереса, както на малките посетители, така и на техните придружители. Инвестицията за „Музейко” е на фондация „Америка за България” и е на стойност 21 милиона долара.

„Гледам на „Музейко” като на една жива, развиваща се част от градския пейзаж на София. Като едно красиво, екзотично растение. Ако трябва да съм честен, наистина не мога да се сетя от къде тръгна идеята за създаването на „Музейко” – толкова отдавна го планираме. Със сигурност знам, че зрънцето на тази идея беше посято благодарение на огромната решимост на българския екип на „Америка за България”, каза на откриването Линд Дафт – член на борда на директорите на фондацията.

Сред официалните гости на събитието, макар и за кратко, беше министър-председателят Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама