Министерството на икономиката готви одит на "Автоелектроника"

17:18, 30 сеп 15 / Общество 25 134 Topnovini
Министерството на икономиката готви одит на Българо - руското съвместно предприятие "Автоелектроника" - Пловдив. Това стана ясно след среща на министър Божидар Лукарски с представители на синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" в предприятието, проведена днес.

По думите на министър Лукарски ще бъдат предприети действия за подобряване управлението на дружеството, а въпросът за неговото бъдеще ще бъде дискутиран на предстоящата българо-руска междуправителствена комисия за  икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Синдикалистите са получили уверение, че министерството работи за развитието на "Автоелектроника", както и че има възможности за осигуряване на нови пазари за произвежданата продукция, съобщават от пресцентъра на икономическото министерство.

Припомняме, че на 28 септември, понеделник, служители протестираха срещу планираната смяна на директора на предприятието Славчо Терзиев.

Българо-руското съвместно предприятие "Автоелектроника" е разположено в индустриалната зона на Пловдив. Изграждането и дейността му се основава на Спогодба между Правителството на НРБ и Правителството на СССР за създаване на българо-съветско съвместно предприятие за производство на автомобилни електронни системи и техните компоненти от 30 януари 1986 година. Съгласно Спогодбата предприятието осъществява своята дейност в съответствие с българското законодателството. Българската и руската страна участват с равни дялове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани