Лятна трапезария нахрани 80 бедни пловдивчани

16:47, 30 сеп 15 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80 бедни пловдивчани са получили топъл обяд в лятна трапезария, разкрита по проект в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация, разказаха от Община Пловдив.

Потребителите на услугата са трайно без доходи, получаващи месечни помощи или са с доход по-нисък от минималния, неосигурени, както и самотни възрастни хора с ниски пенсии.

Всеки делничен ден от юли до края на септември те получаваха храна, приготвяна и предоставяна от Домашен социален патронаж, с  разнообразно седмично меню, разказаха от общинската администрация и се похвалиха, че са получени многобройни положителни отзиви от ползвателите на услугата за инициативата.

Такъв проект за лятна трапезария се  прави за първи път, поясняват от Общината, работила в партньорство с Агенция за социално подпомагане. Финансиран е от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Операция тип – 3, схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 2014BG05FMOP001-03.01 "Осигуряване на топъл обяд". Осигуреното проектно финансиране е в размер на 12 558 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама