Атина приема българските журналисти от цял свят

15:43, 30 сеп 15 / Общество 25 232 Шрифт:
Topnovini
"Медиите и културните различия. Диалог между съседи". Това ще бъде темата на единадесетата световна среща на българските журналисти. Тази година домакин на събитието ще бъде гръцката столица Атина. Форумът, събиращ ежегодно журналисти от България и света, се организира от Асоциацията на българските медии по света и от Българската телеграфна агенция и ще се проведе между 4 и 8 ноември.

"След десетото юбилейно издание решихме да продължим този проект, тъй като той е необходим на нас като българи, на представителите на медиите и най-вече заради българската диаспора. Паралелно с това, че нашите общности навън са живи, имаме и увеличаване на българските медии в чужбина", каза на днешната пресконференция директорът на БТА Максим Минчев.

Тази година срещата ще е насочена към проблематиката, която засяга българските медии зад граница. Разбира се, темата за бежанците, миграцията и медиите също ще е централна по време на форума. На събирането ще присъстват над 150 журналисти от радиа, телевизии, вестници и сайтове от над 20 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама