Над 770 семейства на първолаци от област Добрич кандидатстват за помощи

13:05, 30 сеп 15 / Общество 25 184 Шрифт:
Topnovini
В област Добрич са подадени 770 молби за отпускане на еднократна целева помощ за деца, записани  в първи клас за учебната 2015/2016 г.  През миналата година те са били 725 броя.

Размерът на помощта е 250 лева. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 673. Отказите са 9 , a в процес на обработка са 88 молби. Целта на помощта е да бъдат покрити част от разходите в началото на учебната година. Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Молбите се подават по постоянен адрес, след записване на детето в първи клас. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище. Помощта за първокласници е в размер на 250 лева от 2013 г. Крайният срок за подаване на молби в дирекциите «Социално подпомагане» е 15 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама