Фолклорно дефиле ще премине през центъра на Бургас в събота

12:36, 30 сеп 15 / Общество 25 173 Шрифт:
Topnovini
Клуб по български народни танци "Чанове" ще преобрази центъра на Бургас в събота, съобщиха от кметството. В 12.00 часа, тръгвайки от площад "Тройката", талантливите танцьори от клуба ще зарадват бургазлии с атрактивно фолклорно дефиле, което ще премине по ул. "Александровска" - до сградата на Общината. Там от 13.00 часа публиката ще се наслади на специалния концерт по повод шестия рожден ден на клуб "Чанове".

Събитието няма състезателен характер, а по скоро има за цел популяризиране на българския танцов фолклор и дейността на клуба в града.

Клуб "Чанове" със своите над 2000 членове и представителства в осем града - София, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Пловдив, Елин Пелин и Чирпан, е най-големия национален клуб по български народни танци и хора в България. Клубът е основан през 2005 година в София от Милена и Костадин Господинови, а от 2009 г. работи и в Бургас под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови. За кратко време придобива популярност с методиката си и високия професионализъм на своите кадри. В нашия град членовете му надхвърлят 250 души.

През месец септември и октомври се откриват нови групи за начинаещи. В СОУ "Еп. Константин Преславски" в ж.к. "Славейков" и в ОДЗ № 2 "Звездица Зорница" в ж.к. "Зорница", а от 5 октомври в ОУ "Любен Каравелов" и в Студио № 8 на ет. 4, ул. "Успенска" № 8.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама