Среща с новия ни посланик в Турция проведоха от Българо-турската камара

12:18, 30 сеп 15 / Общество 25 215 Шрифт:
Topnovini
Ръководството на Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара (СБТТИК) се срещна с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Репубика България в Турция Надежда Нейнски, съобщават от камарата.

Председателят на Управителният съвет на Фикрет Индже и изпълнителният директор на Камарата Венцислав Венков се срещнаха в столицата с посланика само няколко дни преди отпътуването й за турската столица и бе по инициатива на българския дипломат.

По време на срещата Фикрет Индже запозна българския посланик с работата на Камарата и постави пред нея основните проблеми, които трябва да намерят своето близко решение. 

Турският бизнесмен изрази надежда, че ще се търсят още по-ефективни действия от страна на двете държави за развитието на животновъдството, транспорта и банковия сектор. Фикрет Индже изтъкна, че качественото и количествено увеличаване на двустранните бизнес делегации в сътрудничество между Министерствата на икономиката на двете страни, секторните асоциации и организации в Турция и българско-турските бизнес организации, ккавато е и СБТТИК, биха могли да организират двустранни срещи ориентирани към реални резултати.

„Тези инициативи са онези малки, но важни стъпки, които трябва да се направят с оглед реализирането на инвестиции и проекти между двете страни“, заяви Фикрет Индже.

На срещата Венков изтъкна необходимостта от по-бързи действия  в определени случаи на наши дипломатически представителства в Турция за решаването на конкретни проблеми на фирми, членуващи в Камарата. 

На свой ред Н. Пр. Надежда Нейнски заяви, че ще направи всичко възможно  за улесняване на бизнес контакти между двете страни. Тя очерта основните приоритети в бъдещата си работа като особено наблегна на сферата на бизнеса и културата. Нейнски прие по принцип идеята за участие в бъдещ бизнес форум в Шумен с фирми, членове на Българско-турската камара за изглаждане на някои проблеми в ежедневната им работа.

Българският посланик и ръководството на СБТТИК се договориха за постоянни делови контакти, освободени от формалностите на протокола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама