Пътищата за Сарафово и Крайморие – най-критични при снеговалеж

12:13, 30 сеп 15 / Общество 25 121 Шрифт:
Topnovini
Най-критичните райони при снеговалеж и лошо време в Бургаско са пътищата в посока Сарафово и Крайморие, надлезите и магистрала "Тракия". Това бе съобщено по време на работната среща на представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми относно готовността за зимния сезон и начините за реакция при възникването на усложнена обстановка.

Консорциум "Титан - Бургас" ще се грижи за почистването на улиците в Бургас и комплексите на града. От фирмата са подготвили  40 машини, 150 тона сол и 250 тона луга. Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от фирма "Чистота". За почистването на пътищата дружеството ще разполага с 20 специализирани машини, 150 тона сол и 250 тона пясък.

Предвижда се при възникването на извънредна обстановка да се мобилизират още машини и персонал. Община Бургас ще следи стриктно за спазването на подписаните договори за поддържането на пътищата при усложнена зимна обстановка.

220 машини, от които 5 роторни снегорина, ще се грижат за разчистването на републиканските пътища. В "Пътна полиция" ще действа денонощен щаб, който ще ръководи организацията на движението при бедствена обстановка. 

При необходимост високопроходима техника на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.

Училищата, които се отопляват с локално парно, ще имат необходимото гориво за студените месеци, уверяват от Регионалния инспекторат по образованието.

Електроразпределителното дружество има готовност да мобилизира допълнително електромонтьори при възникване на аварии по преносната мрежа. 

Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери, които да следят състоянието на трафика.

Общинското предприятие "Транспорт" ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците.

До 16 ноември специална комисия с представители на Община Бургас ще извърши проверка на пътноподдържащите фирми за наличието на необходимите машини и материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама