Пред откриване е Младежки център на Гребната база в Пловдив

11:59, 30 сеп 15 / Общество 25 314 Шрифт:
Topnovini
До няколко седмици ще бъде официално открит първият по рода си Младежки център, интегриран да предлага максимален брой услуги. Той се намира в непосредствена близост до Гребния канал в Пловдив и бе изграден по проект, финансиран от Норвежката програма, на стойност 2 243 320.31 лв.

Към центъра Община Пловдив изгради голям спортен комплекс на стойност 1 700 000 лв., който включва 3 футболни, 2 баскетболни игрища, волейболни и тенис терени и обширен фитнес на открито, който предлага условия за спорт и за хора на възраст над 55 г. Мястото за спортуване на по-възрастните хора е обособено под голяма тента, която предпазва от силното слънце.

Положени са най-висококачествени настилки - холандски и белгийски, уредите за фитнес са от най-висок клас. Очаква се доставката на разглобяеми трибуни с 504 пластмасови седалки, които ще бъдат разположени до футболните игрища. Предстои и монтаж на 8-метрови мрежи около футболните терени, както и полагането на пясъка и гранулите и довършването на маркировката на баксетболните игрища.

Подобен комплекс догодина ще бъде изграден и в зоната на многофункционалната спортна зала "Колодрума", като целта е през следващите 4 години Пловдив да има още поне 2 или 3 такива спортни центъра.

Сградата на Младежкия център пък разполага със столова, 2 семинарни зали, интернет зала, библиотека, а целият трети етаж е предназначен за настаняване и разполага с 14 стаи с по 2 и 3 легла.

Целият комплекс ще се управлява от Община Пловдив. Цените за ползване са според приетата от Общинския съвет тарифа. Деца и ученици до 19 г. ще ползват безплатно спортния център всеки работен ден до 17 часа. Фитнесите на открито са изцяло безплатни по всяко време. След 17 часа тарифата за футболните игрища е 40 лв. на час, за баскетбол и волейбол и тенис на корт - 10 лв. на час, а за тенис масите - 4 лв. на час.

Срокът на проекта е до 16 април 2016 г., но има вероятност да бъде удължен до края на 2016-а, така че разходите за заплати на персонала и консумативи да бъдат поети от финансиращата програма. След това комплексът ще се самоиздържа, за да не е в тежест на общинския бюджет. В Младежкия център вече работят петима младежки работници, двама медиатори и управител. Предстои да бъдат назначени трима рецепционисти, един човек по поддръжката и една чистачка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама