Kредит за изграждане на нова сграда ще тегли „Общински пазари - Разград” ЕАД

10:35, 30 сеп 15 / Общество 25 329 Шрифт:
Topnovini
 „Общински пазари - Разград” ЕАД ще тегли инвестиционен кредит от близо 800 000 лв. От тях 600 000 лева ще бъдат за финансиране на проекта за изграждане на нова административно-търговска сграда, а останалите 194 000 лева са за рефинансиране на съществуващия кредит, който се ползва за изграждането на закрития пазар.

На свое заседание Общинският съвет в Разград вече даде съгласие за поемане на дългосрочния дълг.

Съгласно бизнес-плана на търговското дружество е предвидено новата сграда да бъде построена на мястото на сега съществуващата постройка, за която е изготвен и одобрен инвестиционен проект. Проектът предвижда сградата да бъде от един подземен и три надземни етажа. Тя включва различни по предназначение обекти, като търговските са разположени на партерно ниво, а административните офиси - на първи и втори етаж.

С използването на инвестиционния проект целим да създадем по-добри условия както за търговците, така и за гражданите на Разград, отбелязва изпълнителният директор на „Общински пазари” Деяна Колева. По думите й настоящата административна сграда на дружеството е стара и опасна за служителите на администрацията, а търговските обекти в нея не отговарят на съвременните европейски и хигиенни изисквания.

На заседанието си вчера местният парламент възложи на изпълнителния директор на дружеството да проведе процедура за избор на банкова институция за предлагане на най-изгодни лихвени проценти и  условия за кредитиране. По предварителни проучвания тегленето на инвестиционния кредит може да се осъществи при гратисен период от 12 месеца. Срокът за изплащане ще е 15 години, а годишният лихвен процент - до 5 %. Кредитът ще бъде гарантиран с ипотека на активи,включени в баланса на дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама