За деветнадесети път избират кмет на Млада Загора

07:00, 30 сеп 15 / Общество 25 212 Шрифт:
Topnovini
За деветнадесети път избират кмет на Млада Загора и нов Младежки общински съвет Стара Загора 2015 – 2016 година.

Младежите ще дискутират по предварително зададена тема: „Стара Загора – център на младежките инициативи”. Те трябва да представят идеите си по подтези: Младежки общински съвет – доброволчество, обучение, приятелство, младежки инициативи  в действие и възможности за съвместна работа между местната власт и  Младежки общински съвет, партньорски организации, младежки неправителствени организации – теми и инициативи.

Жури, съставено от млади хора, активно участващи в обществения живот, ще оценява кандидатите по предварително зададени критерии.

В надпреварата на идеи може да участва всеки млад човек на възраст от 15 до 19 години от средните училища, предварително избран от съответното училище.

Изборът ще е на 02.10.2015 година от 19.30 часа в залата на Центъра за наука, култура и изкуство (Младежкия дом) в навечерието на Празника на града.

По традиция от 19 години насам за един ден Стара Загора се управлява от Млад кмет. Той ще получи символичния ключ на града по време на церемонията за издигане на националния флаг на Празника на града на 5 октомври.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама