Изкупиха за секунди всички статуетки от благотворителната изложба в помощ на Нина Услийска

18:58, 29 сеп 15 25 963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За по-малко от минута се изкупиха всички 15 статуетки на женски фигури, изваяни от дърво, които бяха включени в благотворителна изложба, в помощ на 29-годишната Нина Услийска. Експозицията бе подредена в Етнографския музей в Бургас. Тя е част от кампанията на семейството на младата жена: „Да върнем усмивката на Нина”.

Средствата от продажбата на пластиките от дърво са предназначени за лечението на Нина Услийска, която страда от тежко онкологично заболяване – тумор на лимфата и на кръвоносните съдове. Парите са нужни за животоспасяващи процедури, които е наложително да се проведат в специализирана клиника в Истанбул.

Творбите са дарени от Георги Янков от Плевен, който се е присъединил към кампанията на семейството на Нина.

„Съвсем случайно попаднах на групата в социалната мрежа Фейсбук „Усмивка за Нина” и реших да се присъединя, тъй като смятам, че това е една изключително благотворителна кауза. Реших, че трябва да помогна и да дам пример на всички граждани на България да помагат. Надявам се и вярвам, че Нина ще се завърне здрава и усмихната от лечението й”, сподели пред Topnovini.bg Георги Янков.

В момента младата бургазлийка е в клиниката в Истанбул, придружавана от нейния брат Красимир, каза баща й Тодор Услийски, който присъства днес на благотворителната изложба в Етнографския музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама