Заличиха кандидата на реформаторите и патриотите за кмет на Каменар

17:23, 29 сеп 15 / Политика 25 777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) - Варна от 29 септември е заличена кандидатурата на кандидата за кмет на Каменар Асен Христов, издигнат от коалицията „Реформатори и Патриоти – решението за Варна”, съобщиха от комисията. Като причина е изтъкнат факта, че Христов не отговаря на принципа за уседналост.

Асен Христов е бивш варненски депутат от СДС. Бил е кмет Каменар в периода 1995-1998 г., когато влиза в парламента на мястото на Александър Йорданов. Година по-късно емигрира в Лондон.

Христов е единият от двамата кандидати за кмет на Каменар. След заличаването на кандидатурата му единствен претендент остава Светослав Райков от ДПС, който беше кмет на селото и през последния мандат.

ОИК- Варна заличи регистрацията и на петима кандидати за общински съветници. За места в местния парламент на предстоящите избори няма да могат да се борят Александра Боева от коалицията "Живот за Варна", Марияна Андреева от Политически клуб "Екогласност", Калуди Калудов от листата на АБВ, Мартин Илиев от листата на Социалдемократическата партия и Светослав Калевски от „Обединен блок на труда Български лейбъристи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама