Огнеборци от 5 държави мерят сили във Варна

16:43, 29 сеп 15 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна е става домакин на Втория международен клубен турнир по противопожарен спорт през следващите няколко дни. Състезанието, организирано от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” и Спортния клуб по противопожарен спорт, започна днес и ще п родължи до 2 октомври, съобщиха от пресцентъра на ОИД на МВР.

Турнирът ще бъде открит тържествено на 30 септември, сряда, в 16:30 часа на стадион "Локомотив”. По-рано, в същия ден, започват първите състезания. Между 9:30 и 11:30 часа ще се проведат началните фази на надпреварата за мъже и жени в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”. Полуфиналните и финални серии ще започнат след церемонията по официалното откриване на Втория международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос”.

На 1 октомври, преди обяд, започват състезанията в дисциплината "100-метрова пътека с препятствия”, а от 16 до 16:45 часа ще се проведат полуфиналните и финални серии. Надпреварата в дисциплината "Пожарна щафета 4´100 метра” за жени и мъже ще започне в 17 часа, като се очаква да приключи до 19 часа.

В последния ден на Втория международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос”, състезателите ще премерят сили в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа”.

На 2 октомври, в 13:30 часа, ще започне тържественото награждаване на отборите и закриването на турнира.

Участие в надпреварата са заявили общо 16 отбора, като сред тях има отбори от Чехия, Румъния, Украйна и Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама