Данък "Уикенд" може да стане реалност, но след определени корекции по него

15:58, 29 сеп 15 / Политика 25 1084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дебатът за промените в Закона за ДДС, свързан с въвеждането на "данък уикенд" е отворен. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов на заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Социалните партньори обсъждаха предложението на финансовия министър за въвеждането на данък върху служебните вещи, които се използват от служителите и за лични цели.

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) одобри предложението за въвеждане на "данък уикенд", но не в сегашния му вид. 

"Наистина проблемът съществува, но предложението трябва да се доработи, защото според нас не гарантира равнопоставеност", заяви Васил Велев от АИКБ. 

Министър Горанов отговори, че това е само първоначалният вариант на предложението за промени и дебатът е отворен.

Други цели, които финансовото министерство си постави са за пресичане източването на ДДС при закупуването на автомобили, имоти или техника през фирми. Министър Горанов заяви, че системата за ДДС в България е ерозирала и това е един от начините за борба със злоупотребите.

Идеята на финансовото министерство е новият регламент да се отнася за вещи и услуги на стойност минимум 700 лева. Това ще се заявява в декларация от работодателя, който ще преценява до каква степен служебните вещи се ползват за лични нужди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама