Митничари откриха 27 т гориво без документи в Хасковска област

13:26, 29 сеп 15 / Общество 25 180 Шрифт:
Topnovini
27 тона дизелово гориво без документи разкриха и задържаха мобилни митнически групи в Хасковска област. Горивото е отрито в три бензиностанции и цистерна, превозваща дизел към една от тях. Обектите са селектирани за проверка от митническите служители. 

В две бензиностанции в Хасково и една в Димитровград са открити общо 22 тона дизелово гориво. В цистерна, пътуваща към една от бензиностанциите, митническите служители са открили още 5 тона дизелово гориво.

Лабораторната проба, взета от служители на „Контрол качество на течни горива" към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, показва, че в горивото няма изискуемият бикомпонент и доказва, че представените документи не са за открития в обектите дизел, за който всъщност няма никакви редовни документи.

В едната бензиностанция в Хасково нивомерната система не е била пломбирана, а в тази в Димитровград въобще няма нивомерна система.

Горивото е задържано. Съставени са актове, предвиждащи глоба в двойния размер на дължимия акциз и равностойността на горивото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама