В ареста остава мъж от Оброчище, разследван за грабеж с побой

12:20, 29 сеп 15 / Крими 25 281 Шрифт:
Topnovini
Росен Росенов от с.Оброчище, община Балчик, обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Албена за грабеж, извършен в съучастие с друго лице ще остане в ареста, след като днес състав на Апелативен съд Варна потвърди първоначалното му задържане под стража, определено от Добричкия окръжен съд. 27 годишният мъж е разследван затова, че на 3 септември тази година в с.Оброчище, в съучастие със Светослав Гогов ограбили GSM-а на свой съселянин, като употребили сила. Гогов е задържан под стража с определение на Окръжен съд Добрич още на 6 септември, а Росен е привлечен като обвиняем за грабежа едва на 18-ти този месец.

Въпреки, че защитата на Росенов днес твърди, че той не е участвал в побоя над пострадалия, Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на разследването доказателства и потвърди определената му най-тежка мярка за процесуална принуда. Свидетелските показания на пострадалия от грабежа мъж, както и тези на купувача на откраднатия телефон обосновават предположението, че Росен е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Както характера на престъпното деяние, така и тежестта на санкцията, предвидена от закона (от 3 до 10 години затвор) водят съда до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Росенов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Нещо повече. Обвиняемият има висящо досъдебно производство за идентично престъпление, отново в РУ МВР Албена, за което прокуратурата твърди, че има внесен обвинителен акт в Добричкия окръжен съд.

Определението на Апелативен съд Варна, с което е потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража” за Росен Росенов от с.Оброчище, разследван за грабеж, извършен в съучастие с друго лице не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама