Варненският съд намали гаранцията на мъж, разследван за ским-устройства и кокаин

12:00, 29 сеп 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд (ВАС) намали размера на паричната гаранция от 10 хил. на 5 хил. лева за Стефан Пантелеев, привлечен като обвиняем заедно с брат си Любомир по дело за притежание на скимиращи устройства, както и 18.5 грама кокаин. Втората съдебна инстанция уважи частично жалбата на обвиняемия и измени определение на Окръжен съд Силистра от 16 септември т.год., с което мярката за неотклонение на Пантелеев е била изменена от "домашен арест" в "парична гаранция" в размер на 10 хил. лева.

Пресслужбата на съда припомня, че след оперативно наблюдение и преценка от органите на реда, братята бяха задържани преди близо 7 месеца. В автомобила, с който са пътували обвиняемите, под седалката на Любомир били открити 22 пластмасови отливки, наподобяващи елементи на банково устройство, както и 18,5 грама кокаин. При обиск на дома им в Силистра полицаите открили компютърна конфигурация, която съдържала електронни компоненти и инструменти, предназначени за подправка на банкови карти.

Апелативният съд във Варна се съобрази с наличните по делото доказателства и с данните за безукорното процесуално поведение на Стефан Пантелеев, за когото още при първоначалното задържане съдът е определил мярка за неотклонение "домашен арест". Въззивната инстанция споделя изводите на първата, че няма опасност мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Стефан е с две малолетни деца, за които е необходимо да полага грижи. Брат му Любомир обаче търпи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" от 13 март тази година. Определението на Варненския апелативен съд, с което бе изменен размерът на паричната гаранция на Стефан, е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама