Репетират нова детска пиеса в театъра в Шумен

11:23, 29 сеп 15 / Култура 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драматично-кукленият театър „Васил Друмев” -Шумен стартира репетиции по най-новото си детско заглавие – „Самохвалко”, съобщиха от културния институт.

Спектакълът е с образователна насоченост и ще подготвя децата за реакция при природни бедствия – земетресения, пожар, гръмотевици.

Той е подходящ за детската зрителска аудитория от 4 до 10 годишна възраст. Автор и режисьор на спектакъла е Бианка Бенковска, поставяла редица куклени заглавия, като: "Ех, : ) любофф",  "Под гъбката", "Прасенцето Непослушко", „Пиратското съкровище” и др.

Сценографията и куклите са дело на гост сценографа Адриана Добрева, а музиката е на Христо Намлиев. В главните роли ще се превъплътят едни от най-новите лица в състава на театъра – Михаил Скуджов, Марина Мозжухина и Иван Кордов.

Сюжетът на представлението ще потопи зрителите в историята на едно малко слонче, което се смята за най-силно на света и оповестява това на всеослушание.

Но както обикновено се случва, прекомерната самохвалност му навлича гнева на Господаря на тайните сили, който за да му даде урок го поставя на изпитания. А задачите са трудни и страшни – земетресение, пожар, гръмотевици.

Уплашено малкото слонче разчита единствено на едно мишле, което е слуга на Господаря на тайните сили, и с помощта на което, открива начини за тяхното преодоляване. А какви са тези начини зрителите ще могат да разберат само ако се присъединят към детския спектакъл „Самохвалко”.

Премиерата е насрочена за 18 октомври от 11.00 ч. в зала „Патиланчо” на театъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама