Зам.-министър открива Дните на ученето в бургаски театър

10:54, 29 сеп 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева ще открие Национални дни на ученето през целия живот в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МОН. Церемонията ще се състои в Драматичен театър „Адриана Будевска“ на 1 октомври (четвъртък) в 17.00 часа.

Националните дни за учене през целия живот, които са нова инициатива на Министерството на образованието и науката с цел популяризиране на ползите от ученето и повишаване на участието в образованието и обучението на всички възрастови групи, ще се проведат от 1 до 3 октомври в Бургас.

В програмата са включени различни събития като обмен на добри практики в сектора за учене на възрастни, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, национална конференция за представяне и обсъждане на резултатите от изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни, представяне на документални филми на тема „Никога не е късно за учене“, различни културни прояви и др.

Инициативата се осигурява с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+“ чрез проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама