Столичен квартал на протест срещу булевард-убиец

10:29, 29 сеп 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на столичния квартал „Люлин“ излязоха на протест заради опасен булевард. Причината е, че почти всеки ден по „Царица Йоана“, между втора и трета част на квартала, се случват пътни инциденти.

Само за последните месеци са регистрирани няколко смъртни случая. Десетки пък са ранените на пътния участък, съобщава „Нова телевизия“.

„Основният проблем е, че булевардът стана много натоварен последните няколко години, след като направиха директната връзка с Околовръстното шосе“, разказа Людмил, който е подал сигнал до Столичната община заради проблема.

По думите му между светофара на ул. „Добринова скала“ и следващия има разстояние от около 1,1 км. Там всички карали бързо и нямало нищо, което да ги спре.

Друга жителка на квартала сподели, че е станал свидетел на потресаваща случка. Шофьор, който е управлявал учебна кола и е бил на средна възраст, не е спрял на пешеходната пътека.

„Това за мен са мотористи-самоубийци и шофьори-убийци“, казва още тя във връзка и със зачестилите катастрофи с мотористи.

Исканията на гражданите са да бъде измислено адекватно решение на проблема. Очакват в най-скоро време пътният участък да се разшири с мантинела, да се поставят легнали полицаи, а също да бъдат осигурени допълнителни екипи на „Пътна полиция“, които да патрулират в района.

Васил Начевски, директор на Дирекция „Транспорт и инфраструктура“ в Столична община, заяви, че въпросът е бил поставен пред Постоянна комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението към Столична община. От там са решили да бъде поставена нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на пешеходната пътека. Тя ще бъде повдигната и осветена, като ще бъде въведено ограничение на движение от 30 км/ч.

Попитан защо досега от общината не са реагирали, Начевски отговори, че трябва да се засили контролът от „Пътна полиция“ за скоростта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама