Дискусия за националния референдум ще се проведе в Шумен

10:29, 29 сеп 15 / Общество 25 248 Шрифт:
Topnovini
Публична дискусия „За“ и „Против“ гласуването по Интернет ще се състои в Шумен на 2 октомври от 16 часа в читалище „Добри Войников”, съобщиха организаторите от Асоциация „Прозрачност без граници”.

В срещата ще участват експерти по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната. Те са програмният директор на асоциацията д-р Ваня Кашукеева-Нушева и д-р Стойчо Стойчев, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”.

След кратки презентации от страна на екипа ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общественост.

Асоциация „Прозрачност без граници“ (Transparency International - Bulgaria), в рамките на кампанията „Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!“, провеждана както на територията на страната, така и сред българските общности зад граница, организира серия от публични срещи- дискусии с представители на активната местна общественост в дванадесет български града по темата за референдума. С дискусиите, организаторите се надяват да допринесат за по-активно участие  и информиран избор на хората пред избирателната урна.

На 25 октомври българските граждани в страната и чужбина ще имат възможност да участват в национален референдум с въпрос “Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?”. Референдумът ще се проведе успоредно с изборите за местни органи на властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама