Английският ММА боец Джон Кери сътвори екшън с полицията в Несебър (снимки)

10:21, 29 сеп 15 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истински екшън се е разиграл през изминалата нощ край Несебър, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Той е бил сътворен от 26-годишния английски турист Джон Кери, съименник на държавния секретар на САЩ, който е нападнал полицаи и е предизвикал две катастрофи.

Всичко започнало около 23.00 ч. снощи, когато в Районно управление - Несебър е получено съобщение за кражба на  мотокар, осъществена от складовата база на „ММ Комерс”. Крадецът преминал с откраднатото возило през заключения с метални двукрили врати портал и се озовал в близост до пътя Бургас – Варна. Малко след това мотокаристът предизвикал в района на Т-образното кръстовище между „Аква парк - Слънчев бряг” и к-с „Старият възел” две последователни катастрофи с материални щети: с лек автомобил „Форд Транзит” със сливенска регистрация и със софийско БМВ.

Движещият се „Форд” е бил пронизан с „вилиците” на мотокара в областта на задното ляво стъкло, страничната колонка и предната лява врата, без да бъдат причинени наранявания на шофьора. По аналогичен начин е пронизан и минаващият по пътя Бургас – Варна лек автомобил БМВ, като дясната „вилица” проникнала в областта на задния ляв калник под багажника, а лявата - счупила стъклото на задната лява врата, пронизвайки и задната седалка, като автомобилът е останал с вдигната задна част на около 40 см от пътната настилка.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители направили неколкократни опити да задържат мъжа, управляващ мотокара, но същият, държейки стоманен гаечен ключ с дължина около 30 см, го размахвал с цел да нарани униформените, опитали се да го доближат. Първоначалната агресия, проявена към служителите, изведнъж се пренасочила от непознатия към собственото му тяло и той започнал да се удря със стоманения ключ по главата.

След като си нанесъл няколко удара, мъжът побягнал в посока пътя Бургас – Варна. В близост до ресторант „Каручката” полицаите отново направили опит да го задържат, в резултат на което единият от тях получил удар със стоманения ключ в лакътя и пръстите на дясната ръка. Втори полицай произвел изстрел със стоп-патрони, тъй като англичанинът тръгнал да го атакува с гаечния ключ. По думите на полицая, стоп-патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите. Произведени са нови изстрели със стоп-патрони от другия полицай, но нападателят продължил да се държи агресивно и неадекватно, след което побягнал в посока Несебър и след около 500 метра се насочил към бензиностанция „OMV”.

При влизането си в бензиностанцията мъжа взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол, и започнал да ги хвърля срещу полицаите, част от които извели трите служителки, намиращи се на смяна в бензиностанция, а другите се опитвали да отвлекат вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязал от там, въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, служители от района служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър.

След акция на два екипа от спецзвеното нападателят най-после е неутрализиран, като са му отнети стоманения гаеч ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. За да бъде усмирен, се е наложило да му поставят пет чифта белезници, които да овладеят агресията на мъжа. Той не е бил упоен, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил.

Впоследствие станало ясно, че разбеснелият се чужденец е 26-годишният Джон Кери от Кембридж, пристигнал в България на 21 септември тази година като организиран турист. Първоначално същият отседнал в х-л „Палацо” в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона се преместил в х-л „Астория” в курортния комплекс. Кери бил активен спортист, трениращ за ММА боеве. В момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама