Назначават 26 млади висшисти от Разградско по програмата "Старт на кариерата"

18:05, 28 сеп 15 / Общество 25 419 Шрифт:
Topnovini
Общо 26 младежи с висше образование от област Разград ще бъдат назначени на работа в различни институции по програмата "Старт на кариерата", съобщиха от Регионалната служба по заетостта.

Свободни работни места за млади висшисти са заявили няколко местни институции и ведомства в региона.

Областна администрация търси двама специалисти. Седемте общини от областта са дали общо 14 заявки по програмата (по 2 за всяка една от общините). В териториални поделения на различни изпълнителни агенции и ведомства в област Разград също се търсят специалисти. Областна дирекция „Земеделие” набира четирима младежи - две места за дирекцията и по едно за общинските служби в Кубрат и Исперих. Териториалното поделение на НОИ е обявило три позиции, по едно вакантно място има и в Териториалното статистическо бюро, дирекция „Социално подпомагане” - Разград и дирекция „Инспекция по труда”.

Младежите с висше образование, желаещи да започнат работа в публичната администрация, могат да подадат документите си за участие по програмата до 23 октомври. Те се подават лично в бюрата по труда по регистрация, като всеки младеж може да кандидатства едновременно за три работни места, но само до две позиции при един работодател по програмата.

Документи могат да подават само младежи, регистрирани в бюрата по труда като търсещи работа лица - безработни или заети, които отговарят на условията за кандидатстване, и не са работили по придобитата от висшето образование специалност. По програмата могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години, които са завършили висше образование, съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретното място.

Програмата “Старт на кариерата” дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Одобрените младежи ще получават от държавата заплата в рамките на 9 месеца. По програмата се поемат и дължимите от работодателя осигуровки, допълнителните възнаграждения по КТ, годишният платен отпуск и болничните.

Общо за страната по процедура 2015 г. са заявени 1059 работни места в централните ведомства, областните или общинските администрации. Търсените от работодателите специалисти са в сферата на социалните, стопанските, инженерните и правните науки, информатиката, компютърните науки, архитектурата, строителството, аграрните науки, администрацията,  ветеринарната медицина и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама