Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград

17:15, 28 сеп 15 25 281 Шрифт:
Topnovini
 Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети утре ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. Тя ще участва в официалното откриване на „Часове по демокрация и право“.  Това е съвместен проект на вицепрезидента и Германската фондация за международно правно сътрудничество. Фонда работи с партньори в България от 1999 г., като повечето от тях са институции от съдебната система.

В четири училища в страната - Ловеч, Благоевград, София и Пазарджик вече са проведени часове по правознание.

Лектор в Разград ще бъде Улрике Шулц, която е бивш университетски доцент и е разработила и развила учебен курс в една от федералните провинции - Северен Рейн Вестфалия. Курсът се провежда на немски език, което предполага доброто му владеене, така че участниците трябва да са от 10 клас нагоре.

Обучението продължава четири дни като модулите са с времетраене от 90 минути на група.

Сред темите, които ще бъдат разглеждани по време на обучението са запознаване с основните  структури на правото, оценяване на значението на правото и съдилищата за обществото, значение на правата на човека, правата на децата на ООН, конституционни права на гражданите, възможности за участие в демократичния процес и др.

Официалното откриване на програмата е от 15.15 ч. в актовата зала на гимназията.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама