Защитници на животните стягат протест във Варна

17:01, 28 сеп 15 / Общество 25 231 Шрифт:
Topnovini
Шествие-протест срещу насилието над животни ще се проведе във Варна. Събитието е насрочено за 3 октомври, събота от 12:00 часа. Сборният пункт е входа на Морската градина до Фестивалния и конгресен център. Шествието се организира по случай Световния ден на животните и в подкрепа на протестна демонстрация в София. Очаква се 30 минути след началния час на събитието защитниците на животни да се отправят по главната алея посока Пантеона.

"Всички желаещи след това можем заедно да посетим Фермата за норки в с. Любен Каравелово и да изразим нашата позиция относно техния "Хуманен" бизнес и извратената любов към животните, отглеждани за кожи", посочват в социалната мрежа Фейсбук организаторите на инициативата.

Целта на събитието е гражданите да демонстрират несъгласието си с продължаващото и дори ескалиращо насилие върху животните, унищожаването на естествените им местообитания и грубото незачитане на законите на България, както и недостатъчния контрол от страна на държавата и ресорните министерства.

Основните искания на защитниците на животни са: - Стриктно спазване на Закона за защита на животните от ресорните министерства, агенции и организации и контрол за следването му от гражданите. - Адекватни и бързи мерки от страна на МВР, Съд и Прокуратура, както и от другите ресорни министерства за предотвратяване на насилието над животните, както и адекватни и бързи производства, при установени вече случаи. - Прекратяване на изграждането на нови зоологически градини и преобразуване на настоящите в резервати и спасителни центрове за пострадали диви животни и птици. - Да се преустанови незабавно задържането на кучета в "приюти", които не отговарят на изискванията за хуманно отношение към животните и по същество представляват "концлагери" за животни. - Стриктно спазване на метода "кастрирай и върни" спрямо бездомните кучета и контрол над търговията и изоставянето на домашните с цел изчезване на явлението "куче без дом". - Намеса на властите за незабавно прекратяване на незаконната и опасна практика на злоупотребата с чифтокопитни животни и използването им за движение в рамките на градовете. - Да се преустанови със закон бизнеса с добив на кожи като производство в България. - Да се преустановят с промяна в Закона за лова легитимните убийства на кучета и котки и разрешената в този закон жестокост за целите на опазване на дивеча.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама