Среща с осиновители и кандидат-осиновители организира КСУДС в Шумен

16:51, 28 сеп 15 / Общество 25 321 Шрифт:
Topnovini
Тематична среща "Да застанеш до детето с истина, любов и уважение" ще проведе Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в Шумен. Това съобщиха от социалната институция.

Срещата ще се проведе утре от 10 часа в зала V на КСУДС-Шумен.

Така Сдружение ИСДП, чрез КСУДС става част от инициативата на Българската асоциация осиновени и осиновители  и Национална мрежа за децата за открито говорене по темата, чиято основна цел е работа за промяна на обществените нагласи и спомогне за разсиновяването на деца.

Психолозите Добринка Стоянова, Деяна Жечева и Диана Нинчева – ръководител на екип, ще дадат възможност за споделяне на чувства, емоции и трудности, свързани с важния етап от живота си, през който минават осиновителите. Ще бъде обменена информация за подготовката на кандидат-осиновителите за посрещане на детето в семейството, техники и подходи, основно насочени към споделяне на истината за живота на детето, за любовта, приемането, позитивното общуване и взаимодействие с осиновеното дете.

На срещата са поканени специалисти от Отдела за закрила на детето и от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

Комплексът за социални услуги в Шумен продължава своята работа за обучение на кандидат-осиновители.

Отворена остава и групата за взаимопомощ на осиновители. Заявления за включване в групата се подават до Директора на КСУДС-Шумен.

От Коплекса за социални услуги припомнят, че на телефони 0893 36 11 04 и 0894 61 22 33 осиновители и кандидат-осиновители могат да се обръщат за професионална и компетентна информация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама