Съдът остави в ареста рецидивиста Ерджан, пребил до смърт жена в Шумен

16:45, 28 сеп 15 / Крими 25 389 Шрифт:
Topnovini
Съдът остави в ареста 32-годишния Ерджан Бюнеминов, които бе задържан за убийство в събота.

Според обвинението Бюнеминов нанесъл жесток побой над 51-годишната Гюлшен Хюсеинова, с която живеел, като я удрял с ръце и крака.

Тя била откарана в болницата с множество травми – счупени ребра, ключица и гръдна кост. В здравното заведение обаче жената починала от раните си.

В съдебната зала окръжният прокурор Орлин Куздов заяви, че има обосновано предположение на база събраните до момента доказателства за авторството на престъплението и поиска задържане под стража за Ерджан Бюнеминов.

Куздов допълни, че има свидетели, според които именно Бюнеминов е извършителят на престъплението. Единият от тях е братът на убитата Гюлшен Макавей Иванов. Той бил пряк очевидец на случващото се във фаталната нощ.

Друг свидетел – Антоний Димов, посочил, че вечерта чул разправия и видял мъж да блъска и влачи младо момиче.

Прокурорът обяви, че досега Ерджан Бюнеминов е осъждан над 9 пъти и е изтърпявал наказание лишаване от свобода. Според Куздов има опасност обвиняемият или да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Служебният защитник на Бюнеминов – Сашка Борисова, заяви, че липсва обосновано предположение за авторството на деянието и поиска по-лека мярка за клиента си.

Тя допълни, че Макавей е брат на потърпевшата и според нея не е логично той да е гледал безучастно случващото се.

За показанията на другия свидетел – Антоний Димов, адвокат Борисова отбеляза, че той е видял „мъж да блъска и влачи младо момиче”, но не посочва категорично Ерджан като извършител.

Самият обвиняем също говори пред съда и заяви, че Макавей е лежал два пъти в психиатрично заведение.

„Макавей разказа пред полицаите, че сме намерили Гюлшен. Аз я вдигнах и качих насила в линейката”, разказа Ерджан Бюнеминов.

Той също поиска по-лека мярка.

„Искам да съм при децата си, да им помагам. Ученици са и двамата”, каза Ерджан.

Според адвоката му Сашка Борисова Бюнеминов има адресна регистрация и ходи на работа, така че лесно може да бъде открит.

Съдия Димчо Луков заяви, че не приема доводите на защитата и предвид доказателствата, събрани до момента, и това, че Ерджан е осъждан, определи мярка „задържане под стража”.

Тя не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

На излизане от съда Ерджан Бюнеминов заяви, че е невинен.

Прокурорът Орлин Куздов коментира, че версията, че Бюнеминов и братът на убитата Иванов са я открили заедно в безпомощно състояние е обявена за пръв път от защитата.

„Той е отказал да даде обяснение на разпитите. Тази версия е нова”, каза прокурорът и допълни, че абсолютни доказателства ще има, след като бъде завършена съдебно-медицинската експертиза.  

„Важното е, че прибрахме един звяр”, каза Орлин Куздов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама