Служителите на "Автоелектроника" в Пловдив протестираха, не искат смяна на директора

16:14, 28 сеп 15 / Общество 25 211 Шрифт:
Topnovini
Служители на "Автоелектроника" - Пловдив, протестираха срещу уволнението на дългогодишния директор на българо - руското предприятие Славчо Терзиев и предстоящата му смяна с Георги Даракчиев.

Протестът се организира от двете синдикални организации в завода и настоява за спиране на политическите назначения в дружество, което работи на печалба и редовно изплаща заплатите на работниците си. По думите на синдикатите и работещите в завода причините за смяната на на генералния директор са икономически немотивирани, съобщава Радио "Пловдив".

"Изключително недоумение буди у нас причината за генералните структурни промени в завода при положение, че е налице едно добре функциониращо предприятие с положителен финансов резултат.  Настоящият директор Славчо Терзиев работи в "Автоелектроника" още от създаването на предприятието преди 30 години и през годините е доказал своята компетентност и умението да работи в полза на завода.

В "Автоелектроника" има социален мир, а работниците и служителите редовно получават трудовите си възнаграждения. Затова се обявяваме срещу предстоящите промени в предприятието, предложени от икономическия министър Божидар Лукарски", заяви председателят на регионалния съвет на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински.

Освен смяната на директора, със заповед на министър Лукарски досегашните членове на Управителния съвет на дружеството Росен Андонов, Ирен Скубафи и Соня Йочева са заменени с нови.

По повод протеста в "Автоелектроника" министър Божидар Лукарски коментира днес, че представители на българо-руското дружество са в София за разговори.

По думите му нито депутати, нито синдикати трябва да се намесват в работата на принципала, когато става въпрос за назначения в ръководствата на предприятията от държавния сектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама