Tаксите за ясли и детски градини в Русе вече и по електронен път

16:06, 28 сеп 15 / Общество 25 619 Шрифт:
Topnovini
С цел улесняване на гражданите, Община Русе предлага нова електронна услуга - заплащане на месечните такси за общински детски ясли, ЦДГ и ОДЗ по електронен път. Тя влиза в сила от 1 октомври 2015 г., съобщиха днес от местната администрация.

Всеки родител може да извърши онлайн разплащане, след като влезе в профила си в „УЕБ РОДИТЕЛ“ на сайта за електронен прием. “УЕБ РОДИТЕЛ” е приложение за родители, чиито деца вече посещават детско заведение. Адресът е https://dzpriem.ruse-bg.eu/ или може да се получи достъп от сайта на Община Русе „Прием в детски заведения“.

Достъпът до “Уеб родител” е с въвеждане на входни данни - ЕГН на детето и паролата, която всеки родител може да получи от директора на детското заведение, което посещава детето му.

Това е поредната услуга, която Община Русе предлага за родителите на деца в детските ясли, ЦДГ и ОДЗ. По електронен път те могат да подадат заявление за кандидатстване за прием, който е целогодишен, а класирания се извършват при наличие на свободни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама