Студенти от 30 държави посрещна Висшето училище по мениджмънт в Добрич

15:34, 28 сеп 15 25 265 Шрифт:
Topnovini
Висшето училище по мениджмънт в Добрич откри академичната 2015-2016 година за 20-и пореден път. В него се обучават студенти от 30 държави, като тази година за първи път има и от Мароко, Киргистан и Узбекистан.  Първокурсниците са от 20 националности.

Висше училище "Международен колеж - Албена", гр. Добрич (ВУМК) се преобразува във Висше училище по мениджмънт, гр. Варна (ВУМ) с решение на Народното събрание от 21 май тази година.

По време на откриването бяха представени новата визия и новите възможности на учебното заведение. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител д-р Маргарита Новоселска, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ към Община Добрич Диана Борисова, началникът на Регионалния инспекторат по образование д-р Христо Боев.

Направленията и специалностите, по които висшето училище предлага обучение – „Администрация и управление“, „Икономика“ и „Туризъм“ в градовете Варна и Добрич се запазват, но се планира разкриването на нови бакалавърски и магистърски програми на български/английски език, които ще се предлагат в:

Според новия статус, ВУМ  ще има капацитет до 2000 студента, които ще могат да се обучават във Варна и Добрич. Сред възможностите, които ще имат студентите са:

Висшето училище си партнира с над 80 университета от Европа и над 10 от Северна и Южна Америка, Азия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама