Наградиха 10 зоодоброволци от пловдивския район "Северен" (снимки)

15:11, 28 сеп 15 / Общество 25 257 Шрифт:
Topnovini
10 зоодоброволци от пловдивския район "Северен" получиха грамоти и награди заради активното им участие в проекта "Отряд зоодоброволци" и по повод предстоящия 4 октомври - Международен ден за защита на животните.

Общо 13 регистрирани доброволци се грижат за бездомните котки в района, разказаха от администрацията му. Наградените пък се сдобиха с кошници за транспортиране, купи за храна и вода, гранулирана храна и витамини.

"Благодарим ви за грижите, които полагате към безстопанствените животни. Можете да разчитате на нас при всеки възникнал проблем", обърна се към присъстващите Лариса Кътова, изпълняваща длъжността кмет на района.

Всеки може да стане част от "Отряд зоодоброволци", подавайки заявление по образец в районната администрация.

"Целта на участниците в отряда е да не компрометират чистотата и добрите хигиенни норми в градска среда", поясни Кътова. Доброволците трябва да обгрижват не повече от 6 идентифицирани и кастрирани бездомни котки, като ги хранят и поят в подходящи съдове на определено място. Те са задължени да изнасят само гранулирана храна за животните, да не хвърлят храна през прозорци и тераси. Храненето на животните се извършва в определен часови интервал, след което се почистват остатъците. Доброволците полагат усилия и за редовното обезпаразитяване на животните, за които се грижат.

За нередности и констатирано нерегламентирано хранене на бездомни животни може да се подават сигнали на тел. 032/901-165, посочиха от районната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама