Откриват учебната година във ВТУ на 1-ви октомври

15:05, 28 сеп 15 25 309 Шрифт:
Topnovini
На 1-ви октомври 2015 г., от 11,00 часа, пред паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще се състои тържествена церемония по откриването на новата академична 2015/2016 година във ВТУ, съобщават от висшето училище. 

За откриването на учебната година идва делегация от Тверския държавен университет, с който Великотърновският университет има един от най-успешните и дългогодишни договори за сътрудничество. Делегацията се води от първия зам.-ректор на Тверския университет и зам.-ректор по учебно-възпитателната работа проф. д.ф.н. Людмила Николаевна Скаковская.

Очакват се и представители на държавните институции. Официалното откриване ще започне със слово на ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов.  По традиция, след студентската клетва, написана от поета Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда Солензара за първокурсниците на Великотърновския университет, те ще бъдат поздравени от Петър Петров, председател на Студентския съвет и тяхната колежка първокурсничката Гергана Иванова, специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание.

След официалната церемония по откриването на новата академична година започват срещите по факултети.  Местата за прием на студенти в първи курс на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" за учебната 2015/2016г. по държавна поръчка след средно образование са изпълнени на 95%.

Известен брой незаети места остават единствено в хуманитарните направления и в направлението, по което се обучават студенти за учители в средните училища. Записването продължава до 1 октомври 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама