Управител на фирма отива на съд, укрил близо 1.2 млн.лв. ДДС

15:03, 28 сеп 15 / Крими 25 289 Шрифт:
Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Илия Александров, управител на търговско дружество ”ВНС - ТВ ” ЕООД за укриване на данъци в размер на 1 196 000 лева, съобщават от прокуратурата.

За 10 месеца като управител Александров избегнал плащането на ДДС в особено големи размери. През този период той подавал справки – декларации, в които посочвал неверни обстоятелства.

Установено е, че ”ВНС - ТВ” ЕООД практически не е разполагало с никакви налични активи, както и че няма обекти, в които да осъществява дейността си. Същевременно това дружество фактурирало продажби на стоки и услуги от разнообразен характер – строителство и ремонти, снегопочистване, консултантски услуги и други, обясняват от обвинението.

За отделни данъчни периоди Александров подавал пред служители на НАП в столицата справки – декларации, в които декларирал начислен ДДС и право на данъчен кредит в близък размер. В тях било посочено, че този данъчен кредит е формиран от покупки на стоки и услуги от няколко други дружества. В хода на проведеното разследване, е установено, че тези дружества никога не са извършвали доставки на стоки  и услуги на управляваното от Александров търговско дружество „ВНС – ТВ  ” ЕООД.

По този начин Александров чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството и представяне на информация пред служители на НАП, потвърдил неистина относно размера на данъчната основа с право на пълен данъчен кредит и размера на ДДС с право на пълен данъчен кредит в справки – декларации.

Така на управляваното от него дружество ” ВНС – ТВ ” ЕООД неправомерно е бил приспаднат данъчен кредит, както е и било избегнато установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 1  196 128 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама