Божидар Лукарски: Ще продължим да работим за подобряване на бизнес средата

14:39, 28 сеп 15 / Общество 25 292 Шрифт:
Topnovini
"Министерството на икономиката ще продължи да поставя сериозен акцент върху подобряване на бизнес средата в България, ще продължи да подкрепя сътрудничеството в областта на иновациите, изследвания и инвестиции." Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на старта на Международния технически панаир, открил се в Пловдив днес.

"България е изправена пред нови предизвикателства, за да оцелеят в тази все по-конкурентна среда, то предприятията трябва да бъдат отворени към новите технологии, идеи и методи за работа. Очакваме близо 50 хил. души да се запознаят с новостите в машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията и управлението на информационните технологии.

Откриването на такъв голям икономически форум винаги е свързано с очакване на резултати. Обмяната на информации и идеи, обединяване на бизнес, интелект и производствен потенциал дава добри резултати в сферата на икономическото сътрудничество", подчерта той. По думите му тази есен на 71-то издание на Международен технически панаир ще участват над 800 филми от 35 държави, което е добър индикатор за българския бизнес.

"Всички знаем, че Есенният панаир е известен с иновациите, поради което е определян като най-голямото техническо изложение на Балканите, а иновациите се разглеждат като най-важен фактор за повишаване на производителността и конкурентоспособността на българската икономика", коментира Лукарски.

Тази година ще бъдат представени специално и последните новости в строителния бранш. По думите на министъра на икономиката подемът в строителството е сигнал, че икономическата криза от последните години започва да отминава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама