Децата от ОДЗ "Детелина" в Бургас казаха първото си "Hello"

13:27, 28 сеп 15 / Общество 25 336 Шрифт:
Topnovini
Първото си "Hello" изрекоха днес малчуганите от 4-та "А" група на ОДЗ - 16 "Детелина" в Бургас. Със специални приветствия и поздравителна песничка започна урокът им по английски език. Тяхната учителка Жана Добрева им показа помагалото и другите учебни материали, които ще бъдат неизменна част от уроците оттук нататък.

„Децата ще научат кратки диалози, поздрави и теми, които са близки до детското възприятие. В края на учебната година се надяваме да получат много знания, за да ги изпратим подготвени на училище. Тъй като по-голямата част от тях за първи път се срещат с чуждия език, ще залагаме и на богат картинен материал и на много игри”, сподели Жана Добрева.

Заниманията ще се провеждат два пъти седмично - по половин час сутрин и половин час следобед. Уроците ще продължат до края на учебната година, която ще завърши на 31 май.

Родителите от своя страна имат право на избор дали да запишат детето си на часовете по английски език. Това заяви Веселина Таралова – директор на дирекция „Образование” в община Бургас.

„Всеки родител, който е съгласен детето му да посещава часовете по английски, предварително попълва декларация. Има такива обаче, които са против. Те също следва да подадат декларация в знак на отказ. За малчуганите, които няма да присъстват на уроците, са предвидени други занимания”, обясни Таралова.

Преподаването на английски език в Бургас ще обхване общо 3893 деца на 5 и 6-годишна възраст в 127 градински групи. Екипът от учители вече е преминал обучението с учебните материали, с които ще работят малчуганите. Общият брой на преподавателите е 41. Няма да има детска градина без учители, каза още Веселина Таралова.

Изучаването на английски език в детските заведения досега се заплащаше допълнително. От тази година то е напълно безплатно за родителите, тъй като назначаването на преподавателите и осигуряването на учебните помагала е осигурено от Община Бургас, която е първата в страната, въвеждаща официално езика в учебната програма на детските градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама