Определени са местата за поставяне на агитационни материали в Омуртаг

12:45, 28 сеп 15 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini
Със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет на община Омуртаг Радка Рашева, са определени местата за поставяне на агитационни материали за произвеждането на изборите за общински съветници, кметове и национален референдум на 25 октомври.

Кандидатите, партиите и коалициите имат възможността да поставят своите материали, на две места в Омуртаг, информираха от пресцентъра на кметството. Това са оградата на стадиона /плътна част/ по пътя за град Попово и оградата на лятното кино в град Омуртаг /плътна част по протежението улица "Климент"/. 

Според заповедта агитационните материали е необходимо да се поставят само на определените за целта места. Категорично се забранява унищожаването на материалите до края на избирателната кампания. Забранява се и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация, както и използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинска и държавна собственост и безопасността на движението.

Контролът по заповедта е възложена на Хюсеин Яхов - главен специалист “Административно наказателно производство”. Определената санкция за нарушители е в размер до 500 лева.

Според заповедта кметовете и кметските наместници на населените места със свои заповеди трябва да определят обществените места за поставяне на агитационни материали в своите населени места и да следят за стриктното им спазване.

Копия от заповедта са изпратени на ОИК – Омуртаг, РУ „Полиция“ – Омуртаг, политическите партии и коалиции, кметовете, кметските наместници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама