205 кандидати се борят за 29 места в Общинския съвет на Айтос

11:35, 28 сеп 15 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini
205 е общият брой на кандидатите за общински съветници в община Айтос. Само 29 от тях обаче ще бъдат избрани, за да представляват гражданите на общината в местния парламент, съобщава aytos.bg. 176 ще останат извън заседателната зала, а шанс да се включат в надпреварата ще имат отново след четири години.

21 партии и коалиции бяха регистрирани за участие в местни избори - 2015 до 14 септември, от тях листи с кандидати за общински съветници регистрираха общо 17.

Общият брой на кандидатите за кмет на Община Айтос е шестима, няма независим участник в надпреварата.

Кандидатите за кметове на кметства са 26. В осем от населените места на общината има само по един кандидат. На практика в селата Зетьово, Малка поляна, Мъглен, Пещерско, Поляново, Раклиново, Съдиево и Черна могила имената на кметовете през следващия мандат са вече ясни, тъй като конкуренцията им на изборите ще бъде нулева.

В с. Дрянковец за кметския стол ще спорят трима, трима ще щурмуват и кметството в Караново. По трима кандидати за кмет има и в селата Тополица и Чукарка. В Карагеоргиево кандидатите са двама, двама ще мерят сили в още две населени места - Пирне и Черноград. Единственото айтоско село, което през м. ноември т.г. ще се сдобие с кметски наместник, назначен от общинския кмет, е с. Лясково.

Сравнението с местни избори - 2011, на 23 октомври сочи, че през 2015 г. кандидатите за кмет на Община Айтос са с четирима по-малко /през 2011 г. са били 10/.

Преди четири години партиите и коалициите, които са регистрирали листи с кандидати за общински съветници, са били общо 39 при 17 през 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама