Общински туристически информационен център отвори врати в Сливен

11:30, 28 сеп 15 / Общество 25 323 Шрифт:
Topnovini
Ученици от сливенските гимназии със специалност „Туризъм” ще могат да провеждат част от производствените си практики в новооткрития Общински туристически информационен център и на крепостта „Туида”. Центърът  отвори врати в началото на този месец като дейността му стартира с продажба и участие в организацията на концерта на Джо Лин Търнър и група „Кикимора“, който се проведе на крепостта на 19 септември.

Основна цел на туристическия информационен център е да предлага качествено информационно обслужване на посетителите, да рекламира и популяризира туристическите маршрути, както и да допринесе за развитието на културните, историческите и туристически обекти в Сливен и региона. Той се намира на бул. „Хаджи Димитър“ 1А /срещу централния вход на община Сливен, до Виенска сладкарница/ и в него работят високо квалифицирани служители, които са част от екипа на крепост „Туида“. Основните дейности и функции на центъра са регламентирани в Закона за туризма - информационна, рекламна, резервационна , мониторинг, образователна и др.

Информационният център работи е с работно време:

Понеделник – Петък: 09:00 ч. – 18:00 ч.

Обедна почивка: 12:00 ч. – 13:00 ч.

Събота: 09:00 ч. – 16:00 ч.

Почивен ден: Неделя

Новооткритият обект ще бъде включван и в различни инициативи, свързани с честването на бележити дати, провеждане и участие в семинари, кръгли маси и дискусии. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама