Сливенската болницата разкрива център за майчино и детско здраве

07:53, 28 сеп 15 / Общество 25 275 Шрифт:
Topnovini
Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве се разкрива от 1 октомври към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. В него ще  се осигурява комплексно обслужване на бременни жени с патология на бременността, на деца с увреждания и с хронични заболявания и техните майки по време на престоя им болницата или амбулаторно проследяване.  Центърът се организира във връзка с изпълнението на „Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014 – 2020г.” и сключен договор с Министерството на здравеопазването.

Консултативният център ще работи всеки делничен ден от 7,30 до 16 ч. Лекари-специалисти, психолог и социален работник ще извършват информационни, логистични и координационни дейности, ще предоставят психологическа подкрепа и консултиране, както и превенция на изоставянето на деца. Специализираните консултации ще се извършват на място в центъра или в дома, по искане на лекар от друго лечебно заведение. Насочването на пациентите в извънболнична помощ ще се осъществява от личния лекар на детето, от лекар специалист или друго лечебно заведение. Телефон за информация - 044/ 611 815. Адресът е Сливен, ул.”Христо Ботев” № 1.

Във връзка с изпълнението на „Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014-2020 г.”, в  Неонатологичното отделение на болницата се въвежда извършване на масов слухов скрининг при всички новородени деца или постъпили за лечение в отделението. Изследването се провежда с апарат за отоакустични емисии. При установени отклонения от нормата на изследването на родителя се дават указания за необходимостта от извършване на контролно изследване на слуха до 7 дни след изписването му от УНГ специалист. Дадените указания се отразяват в епикризата, издадена от лечебното заведение и родителите се уведомяват за необходимостта от своевременен избор на личен лекар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама