Сменят уличното осветление на Средец и Дебелт за над 2 млн. лева

07:40, 28 сеп 15 / Общество 25 298 Шрифт:
Topnovini
Община Средец пусна обществена поръчка за цялостна подмяна на уличното осветление в града и село Дебелт, показа справка на Topnovini.bg. В рамките на четири месеца, на територията на двете населени места, всички стари лампи ще бъдат сменени с енергоспестяващи LED (диодни) осветители. Прогнозната стойност на поръчката е 2 200 000 лева без ДДС.

От описанието на публичния търг става ясно, че осветителните (LED) тела трябва да бъдат с класoве на защита IP66, IK10 и с не по-малко от 100 000 часа експлоатационен срок, доказан с документ от европейска лаборатория. Рехабилитацията на осветлението ще се извърши в отделните населени места, съгласно технически проект, разработен от самия участник. Офертите от изпълнителя ще се подават след извършен оглед по места. Всички разходи, свързани с участието в откритата процедура за възлагане на обществената поръчка, ще бъдат изцяло за сметка на фирмите изпълнители.

Доставката на всички материали, необходими за изпълнение на поръчката, също ще бъде задължение на фирмите. В обекта трябва да бъдат вложени материали, отговарящи на изискванията на българските и европейските стандарти. Изпълнителят трябва да съгласува предварително графика си за работа с Общината, така че да не създава неудобство за населението.

Едни от най-важните изисквания към участниците в търга са да притежават сертификати за качеството на предлаганото оборудване и каталози. Документ, който да доказва, че оборудването е неупотребявано и за него има резервни части, както и че предложените лампи са вандалоустойчиви. Участникът може да предложи собствено гаранционно обслужване, както и такова на друга фирма.

Срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 15 октомври тази година. Предложенията ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на пл. „България“ №8 в гр. Средец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама