ЦОП към СНЦ „Жанета” организира Ден на отворените врати за осиновяването

07:34, 28 сеп 15 / Общество 25 466 Шрифт:
Topnovini
За втора поредна година Сдружение „Жанета” в Разград, доставчик на услугата Център за обществена подкрепа (ЦОП) ще се включи в отбелязването на националния информационен Ден на осиновяването - 29 септември, съобщиха от сдружението.

Проявата се организира от Българската асоциация на осиновени и осиновители (БАОО). Тя цели да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца, както и да се популяризира акта на осиновяването и промяна на обществените нагласи.

Инициативата е насочена към кандидат осиновителите и хората, които още не са взели решение за осиновяване: да покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на организацията – срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и др.; към осиновителите: да станат част от група за взаимопомощ за повишаване на родителските умения и обмяна на опит и към деца и граждани за създаване на положителни нагласи към осиновените деца и техните семейства.

На 29 септември от 9 до 17 ч. в ЦОП ще се организира Ден на отворените врати, посветен на осиновяването. През целият ден на телефон 084/ 66 02 83 ще бъде предоставяна информация по въпроси, свързани с процеса на осиновяване на заинтересованите лица. На присъстващите в Центъра ще бъде прожектиран документален филм по темата, ще бъдат раздадени материали и ще се проведат индивидуални консултации от специалисти.

За този ден са планирани и срещи-беседи с групи от ученици от втори клас, за да се спомогне за изграждането на благоприятна среда и приемане на децата, които са осиновени.

От 16.30 ч. в Центъра за обществена подкрепа ще се проведе и терапевтично четене на приказка в групата за взаимопомощ на родители осиновители и осиновени.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама