Семейство от Варна гласува за този, който подреже две дървета

00:08, 28 сеп 15 / Общество 25 271 Шрифт:
Topnovini
Странно читателско писмо, подписано от "семейство Иванови", пристигна на електронната поща на varna.topnovini.bg тази нощ. Подателят се зарича цялото му семейство да гласува за този кандидат-кмет, който подреже опасни клони на дървета пред блок 17 в ж.к. "Чайка".

"Обявиха кандидатите за кмет на Варна, но аз и жена ми не знаем за кого да гласуваме. Затова обещаваме да гласуваме за този кандидат който дойде да подреже опасните клони пред нашия блок 17 в кв.Чайка. Вече от 6 месеца пиша на общината за да ги подрежат, но все още никой не е дошъл.

Двете дървета са опасно надвиснали над паркинга - едното е под 60 градуса наклон, а другото под 45 градуса! Прикачвам две снимки. Могат да паднат при всяка по-силна буря и да потрошат колите ни или да убият човек както това вече се случи във Варна преди години. Ние не искаме да се махат целите дървета, а само да се отрежат клоните надвиснали над паркинга. Обещаваме да гласуваме цялото семейство за този кандидат, който уреди това да стане по законен начин преди датата на изборите.

Поздрави, семейство Иванови"

Поради ниската и донякъде егоцентрична "летва", която поставя, писмото може да се възприема като адекватна илюстрация на средностатистическия електорален профил на местно, а и на национално ниво. От друга страна обаче, впечатление прави целенасоченото обвързване на един дребен и твърде спорен проблем с предстоящите местни избори, което може да се тълкува и като опит за насаждане на негативно отношение към определен кандидат – от поддръжник на опонент, влязъл в ролята на "недоволен гражданин".

Това, разбира се, е само хипотеза. Но точно по логиката на това писмо трябва да се подреже и Кривото дърво в Морската градина, тъй като там може и да не паркират коли, но за сметка на това си играят деца.

Topnovini.bg с нетърпение очаква да научи от "семейство Иванови" кой кандидат за местната власт ще се озове на сигнала им и ще подреже клоните на дърветата, които междувпрочем не се виждат на изпратените снимки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама