Лукарски: Числата са красноречиви дали се справям с работата си

19:52, 27 сеп 15 / Общество 25 229 Шрифт:
Topnovini
Числата показват най-красноречиво дали се справям с работата си. Имаме 2,2% икономически растеж, като това е по-висок резултат от средното ниво за Европейския съюз. Има и ръст от 41,5 млн. евро инвестиции спрямо същия период миналата година.

С тези думи министърът на икономиката Божидар Лукарски даде оценка на работата си от встъпването му в длъжност преди близо 11 месеца. Той заяви категорично пред Канал 3, че няма угризения за нищо в дейността си начело на ведомството. По думите му всички външни инвеститори са много доволни от започналата съдебна реформа. За тях това е знак, че държавата върви напред.

Лукарски се оплака от липса на диалог между държавата и бизнеса през миналата година. Именно това е довело до спадът в икономиката на страната.

„Бизнесът определя брутния вътрешен продукт, тъй като е най-големият данъкоплатец. Трябва да се вслушваме в отделни хора от бизнеса, но това не означава, че винаги ще сме на едно и също мнение“, добави икономическият министър.

Лукарски се похвали, че безработицата в страната е паднала под 10%, което не се било случвало от много време. Той обаче подчерта, че все още много млади хора бягат в чужбина и заради това трябва да се въведе дуалното обучение в училищата и университетите, за да има качествен персонал от млади хора. По този начин те ще получават и по-високи заплати.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама