Залесяват градинка в центъра на София в памет на загинало момиче

19:02, 27 сеп 15 / Общество 25 402 Шрифт:
Topnovini
В центъра на София има много зелени площи, които не са залесени. Но една от тях ще стане Горичката на Мила. Тя ще бъда с цветя, дръвчета и пейки, които да напомнят за живота ѝ след смъртта. Това е идеята на семейство Мичеви, които губят дъщеря си Мила в автомобилна катастрофа на 1 февруари тази година.

Те са си избрали вече мястото и искат да го озеленят с помощта на професионалисти, превръщайки „голата поляна в красиво място за почивка“. Грижите за горичката през годините ще бъдат изцяло поети от семейството. Но към този момент се нуждаят от помощ за изработването на професионален проект, който да бъде одобрен от Столичната община.

Семейство Мичеви споделя идеята си във Фейсбук и призовава всеки, който работи във фирма за озеленяване или има приятели, които се занимават с тази дейност, да се свърже с тях, като положеният труд ще бъде заплатен.

За да стане факт крайният проект и да се реализира идеята им, трябва да се прави от хора с големи сърца. А такива със сигурност има. Тези, които искат да помогнат, могат да пишат на семейството ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама