Документи за подвижна секция ще се подават до 4 октомври в Русе

16:23, 27 сеп 15 / Политика 25 252 Шрифт:
Topnovini
Документи за подвижна секция в Русе ще се подават до 4 октомври, неделя, включително, съобщават от пресцентъра на местната власт. Евентуалното създаване на такава ще важи само за предстоящите избори за общински съветници, за кмет на община или на кметство, и за националния референдум за електронно гласуване, които ще се проведат на 25 октомври 2015 г.

От подвижната секция ще могат да се възползват избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да отидат до тъмната стаичка. За целта те трябва да подадат писмено заявление по образец, подписано саморъчно и подадено чрез писмо, факс – 082/83 44 13 или в електронна форма до Кмета на Община Русе на адрес [email protected] То трябва да бъде по постоянен адрес, като към него се прилага копие от документ на ТЕЛК или НЕЛК.

В заявлението се посочват още имената на избирателя, ЕГН-то му и настоящият му адрес, но само когато е направено искане за гласуване по последния.

На територията на всяко населено място ще се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия при наличие на не по-малко от 10 избиратели, подали заявления.

До 10 октомври 2015 г. се приемат Заявления за вписване на избирател в списъците по настоящ адрес, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места. Искането се прави писмено в населеното място по настоящ адрес на лицето. За произвеждане на избори за общински съветници и кметове искането се прави, при условие, че избирателят има настоящ адрес към 24 април 2015 г. включително в съответното населено място (не по-късно от 6 месеца преди изборния ден).

В искането се посочва датата на адресната регистрация по настоящ адрес.

Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се приемат до 17 октомври 2015 г. включително.

Заявления за гласуване с подвижна избирателна урна, за вписване на избирател в списъците по настоящ адрес и за отстраняване на непълноти, справки и грешки в избирателните списъци, гражданите могат да подават в Зала 1 в сградата на общината на пл. „Свобода” № 6 всеки работен ден от 9.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 17.00 ч.

Информация и справки по избирателни списъци – пак в Зала 1 и на тел. 082/881-773; 082/ 881-671 и 082/826-110. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама