Фотоизложба представя страната ни като атрактивна туристическа дестинация (снимки)

16:21, 27 сеп 15 / Общество 25 304 Шрифт:
Topnovini
В Световния ден на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова изрази впечатлението си от шестата по ред изложба на онлайн конкурса „България – атрактивна туристическа дестинация“ на Терминал 2 на летището в София, предаде репортер на София Topnovini.bg. По нейните думи експозицията показва „как нашите кътчета в страната изглеждат през погледа на фотографите“.

Ангелкова сподели, че е посетила всички места в страната, които са изобразени чрез фотографиите в конкурса, като отбеляза, че чрез изложбата те са представени по начин, по който не ги е видяла.

Изложбата, която събира 30 фотографии от цяла България, ще бъде представена и на летищата ни в Бургас и Варна, а след това ще отпътува за Полша. „Изложбата ще продължи не само към Полския институт, но и към всички наши културни институти“, отбеляза тя и допълни, че очаква фотографиите да бъдат представени и в туристическия ни център в Токио, Япония, който Министертвото на туризма е открило на 25 септември.

От устието на река Велека, през ранното мъгливо утро над Велико Търново, стигаме до величествения Пирин и метеорния дъжд, който се изсипва над него като „паднали ангели“. В изложбата са показани освен приказни пейзажи и част от българските традиции, сред които леденото хора на Богоявление в Калофер, момче, което свири на гайда и млада жена и момиче, облечени в български носии. Един от въздействащите кадри е на възрастна жена, която храни малко козле, давайки му мляко от шише.

Най-добрите фортографии бяха наградени, като на първо място е избран пейзаж на връх Шипка под името „На Шипка всичко е спокойно“ на автора Пламен Хожухаров. Второ място взе „Плаж Болата, община Каварна“ на Вероника Стойкова и на трето място се нареди фотографията „Приказни Родопи в село Башево“ на Калин Тодоров.

Втората в конкурса Вероника Стойкова сподели пред София Topnovini.bg, че е участвала в конкурса няколко пъти, но досега не са избирали нейна фотография сред финалните. Нейната фотография изобразява едно от най-красивите места според нея. Тя каза още, че не си е представяла, че кадърът ще достигне до финала, като отбеляза, че не е професионалист, а е любител фотограф. „Обичам да обикалям България и да снимам интересни места“, допълни Стойкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама