Районът около Областна управа е пълен мрак, жалва се бургазлийка

14:21, 27 сеп 15 / Общество 25 213 Шрифт:
Topnovini
„Центърът на Бургас тъне в мрак! Уличното осветление на спирката до Областна администрация не работи. Тъмнината, която щедро осигурява Общината, е отлична предпоставка за престъпления. Нито едно от осветителните тела в района не служи за ориентир в девет вечерта, когато вече е доста тъмно“, написа в писмо до Topnovini.bg разтревожена бургазлийка.

Жената живее в к-с „Славейков“ и изключително рядко ползва услугите на градския транспорт. Не така било обаче снощи, когато след среща с близки приятели Венета Димитрова решила да се качи на автобус №12 от спирката на Областна управа в посока „Славейков“.

„Голям страх брах, докато се появи автобусът. Наоколо нямаше хора, не виждах почти нищо в тъмнината. В едната ръка стисках дамската си чанта, а в другата телефона, в случай че се наложи да търся помощ. Добре, че автобусът дойде бързо, чак когато се качих в него се почувствах защитена“, пише 35-годишната жена.

Димитрова твърди, че още в първия работен ден ще сигнализира за проблема Община Бургас, а дотогава съветва хората, минаващи в района на Областна управа в късните часове на денонощието, да бъдат предпазливи.

Междувременно екип на Topnovini.bg обходи улиците около Областна администрация, за да провери на място дали наистина има неработещото улично осветление. Оказа се, че една от централните спирки в града, която се явява свързващо звено между ЦГЧ и част от кваталите, е доста опасна. Мястото се осветява единствено от фаровете на преминаващите автомобили.

Репортер на медията подаде сигнал на дежурния телефон в Община Бургас. Оттам ни отговориха, че заради течащите ремонти на автобусните спирки в периметъра има няколко скъсани захранващи кабели на улични лампи. По всяка вероятност осветлението ще бъде възстановено най-късно утре. В момента на мястото работят екипи по отстраняване на аварията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама