Лютви Местан: ДПС има сили да постигне победа в повече от 40 общини

16:29, 26 сеп 15 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini
За ДПС победата е победа само тогава, когато партията се разширява. Това означава към досегашните 37 общини да добавим още и за първи път в историята на партията да прескочим границата от 40 общини, избрани с листата на ДПС. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан днес по време на националното откриване на предизборната кампания в Исперих.

На първия предизборен митинг Лютви Местан представи повече от 50 от кандидатите за кметове на общини на ДПС – от областите Разград, Шумен, Силистра, Търговище, Русе, Добрич, Ловеч и Велико Търново. Местан заяви, че това е Северното крило на големия либерален отбор на ДПС, който тръгва към поредната голяма своя изборна победа. Лидерът на ДПС отбеляза, че движението ще отбележи изборния резултат като победа, ако запази всички общини, спечелили по време на местните избори през 2011 година. Според Местан победа за движението ще означава и ако възстанови онези общини, в които загуби през 2011 година - като Главиница и Дулово. Той смята, че имат сили да постигнат победа, защото по думите му след последните парламентарни избори се оказало,че ДПС е първа политическа сила в близо 100 общини. Според лидера на ДПС е нормално поне 1/3 от тях да бъдат спечелени от партията, обаче това не се случва, защото по думите му на втори тур вотът се етнизира и всички - и леви, и десни, и земеделци се обединяват срещу ДПС. Не може да се нарече етническа партия, която се яви в Исперих с такъв пъстър букет от кандидати за кметове на общини, която представя всички етноси в България, каза Местан.

В своето изказване той подчерта още, че на ДПС се гледа като на донор. „На тези избори обаче ние казваме - интеграцията е интеграция само, когато протича и в двете посоки. Затова на тези избори ДПС продуцира нови коалиционни формули, с които се явяваме в общини като Тервел, Добричка, Златарица, Стражица”, отбеляза лидерът на ДПС. Той изрази убеденост, че спечелването на тези общини ще означава разгръщането на българския етнически модел.

Лидерът на ДПС заяви още, че за ДПС общините са основата  на съвременната демокрация, белите дробове на демокрацията и според него колкото по-свободни са общините, толкова по-здрава и укрепена е и самата демокрация. Той отбеляза, че ДПС под община не разбира само Пловдив, Варна, Бургас и София  с нейните жълти павета, булеварди, спортни зали и културни институции. „За нас община е и Исперих, и Дулово, и Главиница, Стражица, Добричка, Тервел”, каза Местан. За партията общини са и малките общини, малкото населено място, потъналите в прах и кал малцинствени квартали, в които живеят равноправни български граждани и затова според него платформата на ДПС ще бъде припозната от стотици хиляди избиратели и ДПС ще спечели тези избори.

Лидерът на ДПС подчерта, че победата на ДПС не се свежда до брой спечелени кметове и общински съветници, а според него по важният резултат от предстоящите местни избори е от друго естество - ценностно, стратегическо. „Опитът ДПС да се изолира от политическия живот на страната завърши с провал. На 25 октомври ще се реализира важен етап от стратегическото препозициониране на ДПС като необходимата за България либерална партия - важен гарант за европейското развитие на страната”, каза още Местан. Той заяви, че ДПС не може да бъде изолирана, защото силата на партията извира от доверието на над половин милион избиратели. „Това е посланието към нашите приятели от другите политически сили, които сънуват изолацията на ДПС”, отбеляза лидерът на движението.

Той се обърна със специално послание и към жителите на община Исперих – „Сега цяла България вас гледа – сърцето на ДПС тупти заедно с Исперих. Длъжни сме да успеем убедително още на първи тур ”. В европейския ден на езиците, лидерът на ДПС поздрави присъстващите членове и симпатизанти на партията по повод свещения за тях празник Курбан Байрам на майчиния им език като подчерта, че с това нарушава закона и ще получи поредната глоба от 2 хиляди лева.

Поздрав към гостите и присъстващите отправи кандидатът за кмет на Исперих Бейсим Басри. Той благодари на Централното ръководство на ДПС в лицето на Лютви Местан и на почетния председател Ахмед Доган за оказаното им доверие и подчерта, че всички ще го оправдаят. Гости на събитието бяха Централното ръководство на ДПС, народни представители, председатели на областни и общински съвети на движението и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама